Hallo Stage

10-10-2019

Al eerder informeerden we jullie over de innovatieve stage-app Hallo Stage, dé moderne manier om een stageplek aan te bieden of te vinden. Met Hallo Stage kunnen zowel bedrijven als studenten middels een filmpje een profiel aanmaken en met elkaar tot een match komen. Een profiel aanmaken is makkelijk en kan in slechts vijf stappen:

1. Ga naar www.hallostage.nl
2. Klik op ‘Aanmelden bedrijven’
3. Vul naam en e-mailadres van uw bedrijf in
4. Log in met het wachtwoord dat u per e-mail ontvangt
5. Vul onder ‘mijn gegevens’ uw profiel aan en plaats uw video!   

Ondernemers, instellingen en bedrijven in het gebied Dutch TechZone (gemeenten Emmen, Hoogeveen, Coevorden en Hardenberg) kunnen nu hun filmpjes met stagevacatures uploaden. Uw filmpje wordt na het plaatsen zichtbaar in de app Hallo Stage, die gratis beschikbaar is via Appstore en Playstore. Hoe meer filmpjes erop staan, hoe aantrekkelijker de app wordt voor studenten! Zodra er voldoende stageplaatsen in de app staan gaan we samen met docenten aan de slag om studenten met behulp van deze app hun eigen profiel aan te laten maken en zo gericht te zoeken naar een geschikte stageplaats. Houd er dus rekening mee dat het een paar maanden kan duren voordat de eerste studenten zicht melden.

Hallo Stage is gericht op matchmaking door middel van filmpjes. Deze zeggen immers zoveel meer dan een CV of een vacature op papier. Tips voor het maken van een geschikt presentatiefilmpje zijn te vinden op www.hallostage.nl. Ook studenten maken een profiel aan en laten in een filmpje weten welke opleiding zij doen, welke richting en welk jaar. Studenten kunnen zoeken tussen de beschikbare stageplaatsen. Geven de studenten een bedrijf een like, dan ziet het bedrijf dat. Geeft het bedrijf de student een like terug, dan is er een match: ze ontvangen ze elkaars contactgegevens en een echte kennismaking kan worden georganiseerd.

Op de website van Hallo Stage staan instructiefilmpjes met tips voor het maken van een goed filmpje, maar als bedrijven hier graag in ondersteund willen worden kunnen ze contact opnemen met Adri Wischmann via  adri.wischmann@kennispoortdrenthe.nl

« terug
webworks by infracom