Forbo-Novilon B.V.

Naam: Jan Willem van der Meulen
Functie: Production Manager
Naam: Jolanda de Vries
Functie: Marketing & Communicatiemanager

Wat is Forbo-Novilon

Forbo-Novilon B.V. in Coevorden produceert en ontwikkelt verend vinyl vloerbedekking, luxe vinyl tegels en planken en anti-slip vinyl voor commercieel en huishoudelijk gebruik.

Forbo Krommenie startte met het produceren van vinyl in 1967. Om aan de stijgende vraag naar verende vloerbedekking te kunnen voldoen werd in 1979 een fabriek gestart in Coevorden (Forsom), voor de productie van 4 meter breed vinyl. De naam Forsom ontstond door samentrekking van de namen Forbo en Sommer, de Franse partner waarmee tot 1982 werd samengewerkt. Eind 1979 werd een Amerikaans patent verkregen waarna men in reliëf kon produceren. Nadat de samenwerking met Sommer was beëindigd veranderde de naam Forsom in Forbo-Novilon B.V. en vormde het bedrijf een onafhankelijke organisatie binnen de Forbo Groep.

De Forbo Groep is een internationaal opererend Zwitsers concern, dat is genoteerd aan de beurs van Zürich. De Groep omvat bedrijven die zich actief bezig houden met de ontwikkeling, de productie en de verkoop van vloersystemen en industriële producten. De Forbo Groep bestaat uit drie segmenten: te weten Flooring -,Bonding - en Movement Systems. Forbo-Novilon B.V. is een onderdeel van Forbo Flooring Systems.

Dagelijks wordt er gewerkt aan een nieuwe generatie projectmatige en huishoudelijke vinyl vloerbedekking met innovatieve eigenschappen en dessins. Sinds 2010 produceert Forbo-Novilon luxe vinyl tegels en planken. De producten van Forbo-Novilon worden wereldwijd verkocht. Momenteel zijn er 220 mensen bij Forbo-Novilon B.V. in Coevorden werkzaam.

De fabriek is ISO 9001 en ISO 14001 (volgens EMAS richtlijnen) gecertificeerd. Werken bij Forbo-Novilon B.V. betekent deel uitmaken van een dynamische organisatie waarin groei, vernieuwing en ontwikkeling voorop staan. Het spreekt dan ook voor zich dat er continu wordt geïnvesteerd in de persoonlijke groei van de medewerkers. Voorts wordt er een actief IIP beleid (Investors In People) gevoerd en zijn de arbeidsvoorwaarden zonder meer goed te noemen.

Onze producten

Bij Forbo-Novilon in Coevorden worden producten geproduceerd die voor zowel commerciële als huishoudelijke ruimtes geschikt zijn. Hieronder een overzicht:

Voor commercieel/projectmatig gebruik:
- Eternal
- Surestep 
- Safestep 
- Forbo LVT 0.55 
- Allura, Luxe vinyl tegels en planken 
- Flex Design, Luxe vinyl tegels en planken 

Voor huishoudelijk/licht-projectmatig gebruik:
- Novilon
- Novilux Design, Luxe vinyl tegels en planken
- Novilux
Voor product informatie verwijzen we u naar de website van Forbo Flooring: www.Forbo-Flooring.com of www.Novilon.nl


Klik hier om terug te gaan

Contact

De Holwert 12
7741 KC Coevorden
0524-596868
www.Forbo-Flooring.com
webworks by infracom