Ondernemers om tafel met Agnes Mulder

15-03-2017

Coevorder ondernemers praten met Agnes Mulder

Artikel is geplaatst door Redactie Zuidhoeker op 15-03-2017 - 09:2914-03-2017 - 14:29

COEVORDEN – Tweede Kamerlid Agnes Mulder (CDA) ontmoette vrijdag ondernemers uit Coevorden. Deze zijn trots op hun bedrijven, op de resultaten die zij boeken en op de regio waarin zij werken. De leiding van Forbo Novilon trakteerde op taart omdat in een maand tijd het record van 1,5 miljoen vierkante meter aan vloerbedekkingen was geproduceerd.

De ondernemers deelden hun zorg om voldoende gekwalificeerd personeel te kunnen aantrekken. Na vier of vijf jaar werkervaring verlaten veel jongeren de streek. Een deel van hen komt overigens na hun veertigste weer terug, omdat het beter wonen is in Drenthe. Het verkorten van de betalingstermijn van openstaande rekeningen tot het voorgeschreven aantal van dertig dagen sprak de ondernemers aan.

Aangenomen

Mulder had daarover samen met de ChristenUnie een wetsvoorstel ingediend, dat in beide Kamers is aangenomen. Veel MKB bedrijven fungeren nu als bank voor grote bedrijven, die rustig pas na een jaar hun rekeningen betalen. Het was volgens CDA Coevorden een belangrijke ontmoeting, die afgesloten werd met de toezegging elkaar na een half jaar weer te treffen.

Ondernemers aan tafel samen met Agnes Mulder. Foto: CDA Coevorden

« terug
webworks by infracom