Subsidieregeling Vierkant voor Werk

24-01-2017

Vierkant voor Werk

 

Vier gemeenten trekken samen op voor de werkgelegenheid in het gebied. Emmen, Coevorden, Hardenberg en Hoogeveen geven met Vierkant voor Werk de economie een impuls door samen te werken met het bedrijfsleven en met onderwijs.

Bedrijvenregeling
Vanuit Vierkant voor Werk is in samenwerking met SNN een Bedrijvenregeling vastgesteld. Dit is een subsidieregeling voor bedrijven die willen investeren in innovatie, vestiging en groei en hiermee meer werkgelegenheid creëren.

Bedrijven in deze gemeenten kunnen vanaf 1 maart a.s. een subsidie uit de “ Bedrijvenregeling Vierkant voor Werk” aanvragen als een tegemoetkoming in hun investeringsplannen in gebouwen en installaties.  Het college van Gedeputeerde Staten van Drenthe heeft hiertoe vorige week besloten.

  • Kleine bedrijven, tot 50 medewerkers, kunnen een subsidie tot 30% van de investeringen tegemoet zien, mits ze voldoende punten scoren op criteria op gebied van werkgelegenheid, economische versterking (zoals innovatie en onderwijs) en maatschappelijke opgaven (bijvoorbeeld duurzaamheidseffecten).
  • Middelgrote bedrijven  kunnen tot 20 % gesubsidieerd krijgen, grote bedrijven tot 10% (voor een nieuwe vestiging of productdiversificatie). Aan de subsidies zijn maximum bedragen gekoppeld. Voor nieuwe arbeidsplaatsen kan bovendien € 5000  per arbeidsplaats worden verkregen. Verder biedt de regeling een tegemoetkoming in rentekosten van leningen.

Op de website van het Samenwerkingsverband Noord-Nederland, www.snn.eu, staat meer informatie over de Bedrijvenregeling Vierkant voor Werk. SNN gaat de regeling uitvoeren en werkt momenteel aan de digitale aanvraagformulieren. Deze zullen vergelijkbaar zijn met de zogenaamde RIG, een investeringsregeling voor Groningen, die al op de website van SNN te vinden zijn. De subsidieaanvragen moeten  digitaal, via de site van SNN, worden gedaan.

Voor meer informatie kunnen Coevordense bedrijven ook terecht bij de accountmanagers van de gemeente, Rieja Raven, Ina Dobben en Henk Oortmann, tel. 0524-598598

« terug
webworks by infracom