Stichting FabLab Coevorden opgericht

26-08-2020

Een innovatieve maakplaats voor jong en oud. Door de samenwerking ontstaat er een prachtig FabLab met o.a. 3d printers een watersnijder en robotica. Na een periode van voorbereiding is op 8 juli de stichting FabLab Coevorden opgericht en is Kirsten Kosters, de FabLab-coördinator aangenomen.

Een FabLab is een werkplaats die is aangesloten bij een wereldwijd netwerk van labs. Het doel is om soms ingewikkelde en dure machines voor iedereen beschikbaar te stellen. Straks komen er open middagen waarop kinderen, jongeren en volwassen samen aan een project kunnen werken. Daarnaast komt er een aanbod van workshops voor jong en oud. Bedrijven en ZZP’ers en particulieren (hobbyisten) kunnen het lab met de machines ook gebruiken. Zij kunnen bijvoorbeeld een prototype of vervangend onderdeel maken of het ontwikkelen en maken van producten voor verkoop.

Het FabLab wil jongeren enthousiasmeren voor techniek en technologie. We willen kinderen al op jonge leeftijd enthousiast maken zodat ze uiteindelijk hun kennis en talenten kunnen inzetten voor het bedrijfsleven in Coevorden.

Door De Nieuwe Veste,  Drenthe College, het primair onderwijs, de gemeente en Ondernemend Coevorden is afgelopen periode gewerkt aan het businessplan voor het FabLab. Door een bijdrage uit de Regio Deal kunnen de plannen nu werkelijkheid worden. Het FabLab maakt hierbij intensief gebruik van de faciliteiten van De Nieuwe Veste.

Kirsten is als kersverse coördinator enthousiast ‘Doordat we gebruik maken van de faciliteiten van de De Nieuwe Veste zetten we echt iets moois neer in Coevorden. Ook het bedrijfsleven is aangehaakt. Dat zie je niet overal’.

De activiteiten starten in het najaar 2020.  Op de website van het FabLab, waar momenteel nog hard aan wordt gewerkt, worden de open middagen en workshops aangekondigd. Iedereen is welkom, uiteraard met de nodige Covid-19 voorzorgsmaatregelen.

« terug
webworks by infracom