Uitnodiging gratis webinar

11-09-2020

Zoals u van ons gewend bent signaleren wij trends en ontwikkelingen waar u als ondernemer uw voordeel mee kunt doen. Daarom organiseren wij als Drentse Parkmanagementorganisaties op 22 september 2020 om 16:00 uur een gratis webinar met als titel  ‘Blockchain voor ondernemers‘ ; door veel instanties wordt blockchain gezien als een technologie die de wereld gaat veranderen.

Blockchain
Ondernemers gebruiken momenteel het internet voor data en informatie. Blockchaintechnologie gaat daar verandering in brengen. We gaan internet gebruiken voor het opslaan van waarde en het vergroten van vertrouwen, twee thema's die momenteel gevoelig liggen in combinatie met internet. Bij het woord Blockchain denken de meeste ondernemers direct aan Bitcoin maar met Blockchain kan zoveel meer dan het verhandelen van een virtuele munt.
Grote bedrijven en instanties passen de unieke eigenschappen van Blockchain toe in hun eigen organisaties en niet zonder reden: processen kunnen sneller, makkelijker en met minder fouten worden uitgevoerd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan internationale handel en containervervoer. Via een blockchaintoepassing kan dit veel sneller en efficiënter en kan iedereen alle informatie inzien. Denk ook aan het vastleggen op de blockchain van diploma's, certificaten en vergunningen voor zowel mensen als onderdelen van machines. Hiermee wordt het eenvoudiger en sneller om de echtheid vast te stellen, wat weer zorgt voor meer vertrouwen.

In dit webinar willen we ondernemers uitleggen wat Blockchain is, hoe het werkt en wat je er als ondernemer allemaal mee kunt. Alles zo veel mogelijk op een niet-technische manier, voor iedereen begrijpelijk. We geven veel voorbeelden en inspiratie hoe Blockchain in diverse bedrijven zou kunnen worden toegepast om u als ondernemer zo snel mogelijk met deze innovatie aan de slag te laten gaan. Want innovatie gaat snel en "if you snooze you lose".

Organisatie
Dit webinar is mogelijk gemaakt door een samenwerking tussen de Drentse Parkmanagement Organisaties, BlockchainLab Drenthe en het overheidsprogramma Ik Ben Drents Ondernemer.

Spreker
Adri Wischmann is voorzitter van BlockchainLab Drenthe en geeft in binnen- en buitenland lezingen en colleges over nieuwe technologie. Hij weet complexe materie op een simpele manier, met veel praktijkvoorbeelden, uit te leggen zodat het voor iedereen toegankelijk wordt. Via het programma Interreg Bling (BLockchain IN Government) is het BlockchainLab betrokken bij de integratie van Blockchain binnen de overheden van de 7 Interreg-landen van de NorthSea-region. In het programma Ik Ben Drents Ondernemer is Adri innovatie-adviseur met bijzondere missie bedrijfsleven en kennisinstellingen via innovatie met elkaar te verbinden.

Wilt u deelnemen?
U kunt zich aanmelden via het formulier op deze website https://www.ondernemendemmen.nl/bijeenkomsten/webinar-block-chain-technology-oe/Na uw aanmelding ontvangt u t.z.t. een link om deel te kunnen nemen.

« terug
webworks by infracom